За Specialty Coffee Association (SCA)

Какво представлява Specialty Coffee Association (SCA)?

Specialty Coffee Association (SCA) е организация с нестопанска цел, която е базирана на членство и е представител на хиляди кафе професионалисти по света – от производители до хора, упражняващи професията бариста. Една от основните ценности, на които се уповава Асоциацията, е силата на споделеното знание. Нейна основна цел е да насърчава световната кафе общност и да подкрепя дейността й. За повече информация можеш да посетиш официалния сайт на SCA, като натиснеш тук.

Сертификационните програми на SCA са базирани на десетилетия от знания, проучвания и опит и са създадени да ти помогнат да изградиш успешна кариера в кафе индустрията. Specialty Coffee Association сертификатите са признати и търсени от работодатели в кафе сферата по света. Този сертификат ще добави много стойност към автобиографията ти, ако търсиш професионално развитие в света на кафето.

Нива на обучение

Specialty Coffee Association сертификатите имат различни нива – Основно (Foundation), Средно (Intermediate) и Професионалнo (Professional). Можеш да се сертифицираш след полагане на изпит по всяко едно от нивата в различните области:

Повече информация за всички тези области можеш да получиш тук. Всеки успешен изпит за сертифициране по програмата на SCA ти носи кредити (точки). След като бъдат достигнати 100 кредита можеш да получиш SCA Coffee Skills диплома, която е свидетелства, че си кафе експерт във всички сфери в света на кафето.

Как да получа SCA диплома?

SCA дипломата можеш да получиш след обучение, чрез изпит при нас. Курсовете в нашата Еспресо Академия ти дават всички знания и умения, за да покриеш нивото Въведение в кафето, както и Foundation и Intermediate нивата в следните области:

Полагането на SCA изпит и сертифицирането не са включени в цената на Еспресо Академия курсовете. За да положиш такъв изпит, трябва да се плати такса към Асоциацията. Таксите са различни, в зависимост от това дали си член на Асоциацията, или не. Можеш да видиш SCA сертификационните такси като посетиш официалния им сайт. Тези, които са преминали изпита успешно ще получат дигитален SCA сертификат. Ако искаш да научиш повече за процеса по сертифициране, натисни тук.

Искаш SCA диплома след проведен курс при нас?

Уведоми ни предварително, когато се записваш за курса, ако искаш да се сдобиеш не само с Еспресо Академия, но и със SCA диплома.

Ако имаш допълнителни въпроси, се свържи с нас!