курсове

Джуниър Бариста/ Barista Skills Foundation

Еднодневен интензивен курс за тези, които правят първи стъпки в професията на бариста, както и за любители, които искат да навлязат по-дълбоко в света на кафето. Знанията и уменията, получени по време на обучението, покриват Barista Skills Foundation нивото на световната Specialty Coffee Асоциация (SCA).

Джуниър Coffee Brewing Курс/

Алтернативни техники за правене на кафе (V60, Chemex, AeroPress, Syphon)

Да правиш еспресо не е единствения начин да извлечеш най-добрите вкусове и аромати от качествените кафе зърна. По време на обучението ще се запознаеш с Хемекс, Харио V60, АероПреса и други любопитни уреди и методи за приготване на кафе, включително турско кафе и колд брю. Знанията и уменията, получени по време на обучението, покриват Coffee Brewing Foundation нивото на световната Specialty Coffee Association (SCA).

Лате Арт

Интензивен курс, въвеждащ в света на лате арт изкуството - от перфектно разпененото мляко до контрола при сипване и техника при движение на китката. Курсът е основно практически ориентиран и включва базовите лате рисунки - сърце, лале и розета. По време на обучението ще получиш и всички основни теоретични знания.

Мастър Бариста Курс/ Barista Skills Advanced

Провежда се под формата на еднодневен теоретичен и най-вече - практически курс. Той е за тези, които вече имат базовите бариста знания и умения. В курса ще задълбочиш своите познания и ще достигнеш по-високо практическо ниво. От основните принципи на еспресо екстракцията до дегустация и лате арт – Мастър курсът ти дава възможност да станеш бариста на световно ниво.

Мастър Coffee Brewing Курс/
Алтернативни техники за правене на кафе (V60, Chemex, AeroPress, Syphon)

За тези, чийто интерес е провокиран след курса по основи в кафе варенето, курсът за напреднали ще задълбочи познанията по работа с алтернативни уреди, методи и техники за приготвяне на кафе.

Кой курс е за теб?

Чрез обученията в еспресо академията можеш да покриеш различни нива.

Започни с “Джуниър” курс, ако нямаш никакви бариста опит и знания. С него се полагат основите и е за начинаещи.

Ако си практикуващ бариста с опит, или вече си преминал “Джуниър” бариста обучението, избери “Мастър” кафе курс за напреднали

Съветваме те да разгледаш какво включват курсовете, изброени отгоре, за да се ориентираш кой е най-подходящият за теб.

Сертификати

На края на всяко обучение има изпити, които ти позволяват да получиш световно признат сертификат за всяко от тези нива. 

Изпитите са базирани на теоретична секция от около 20-25 въпроса и след това – практическа част.

Повече информация за сертификатите можеш да получиш тук.