Мастър Coffee Brewing Курс
Мастър Coffee Brewing Курс/ Алтернативни техники за приготвяне на кафе за напреднали
За тези, чийто интерес е провокиран след курсът по основи в кафе варенето, курсът за напреднали ще задълбочи познанията по работа с алтернативни уреди, методи и техники за приготвяне на кафе.
В края на обучението се полага както теоретичен, така и практически изпит, който ти дава възможност да вземеш както Еспресо Академия сертификат, така и ако имаш желание – Specialty Coffee Association (SCA) Coffee Brewing Intermediate сертификат.
Какво включва Мастър Coffee Brewing курсът?
Курсът е основно практически ориентиран и се състои в няколко части:
- Употребата на таблицата за варене и как да се използва на практика.
- Употреба на рефрактометър.
- Как да измерваме и да влияем на силата, общо разтворените вещества (TDS) и екстракцията.
- Как да видоизменяме екстракцията в колд брю кафето.
- Ролята на водата и химическата й композиция.
- Практически упражнения с редица методи (Хемекс, Сифон, V60 и др.), използвайки води с различно съдържание на минерали.
- Концепцията за фините кафе частици след смилане.
- Екстракция с различни филтри с едно и също кафе, за да се разясни как филтрите влияят на ароматния и вкусов профил.
- Анализ на размера на кафе частиците и тяхното влияние.
Още информация...
- Продължителност на Еспресо Академия Мастър курса – 09:30 – 18:00
- Цена на курса –
- Практика – По време на курса участниците приготвят кафе с редица устройства, различни кафета и различни параметри на екстракция – доза, едрина на смилане, техника и т.н.
- Сертификат - Еспресо Академия дипломата, която получавате в края на курса е издадена под протокола на Italian Barista Method (IBM). Ако имаш желание при нас можеш да държиш изпит и за Specialty Coffee Association Coffee Brewing Intermediate диплома. Повече за тези сертификати и каква стойност имат, можеш да научиш тук.
- Треньор - Георги Желязков