За Italian Barista Method (IBM)

Какво Представлява Italian Barista Method (IBM)

Italian Barista Method (IBM) e разработен така, че да задоволи всички нужди на един практикуващ бариста или управител на кафене/coffee shop. Сертификатът, издаден под неговата шапка, свидетелства, че притежателят му е способен да направи всяка рецепта и да служи на клиентите си бързо, ефикасно и уверено. IBM сертификатът е също индикация, че човекът който го притежава разполага с всички необходими теоретични знания, но и безупречни практически умения.

Една от мисиите на IBM е да припомни и популяризира традиционните еспресо рецепти и историята на тази класическа кафе напитка. Този метод включва обучения, които ще ти позволят да възпроизведеш вкуса, който първите еспресо машини през 1910 година са правили. В същото време, курсът включва модерни кафе напитки като еспресо шакерато и бицерин. Накратко IBM дипломата те прави не само бариста, който притежава традиционните знания и умения, но и такъв, който е в крак със съвременните рецепти и практики в сферата. Тези качества са съществени както за страстни кафе любители, така и за професионални баристи и управители на кафе заведения.

Обученията в нашата Еспресо Академия се провеждат под протокола на IBM. Този международно признат метод гарантира, че информацията, която получавате и уменията, които придобивате по време на курса са на високо професионално ниво.

Как да се сертифицирам?

 За да бъдеш сертифициран за всяко едно от тези нива е необходимо да се преминат последователни изпити. Те са базирани на теоретична секция от 20/25 въпроса и след това – практическа част. Обучението за подготовка за изпита може да се проведе в Еспресо Академията в Италия, или в училищата партньори по света.

Нашата Еспресо Академия в България е партньор и предоставя възможност да се обучиш при нас чрез Джуниър и Мастър бариста курсовете ни.

Ако преминеш изпита ще получиш сертификат от Италия и името ти ще е вписано в официалния сайт на IBM. Научи повече за Italian Barista Method тук.

Нива на обучение

IBM сертификационната система има три нива – Джуниър, Мастър и Топ бариста.

Какво трябва да може да прави един Джуниър Бариста?

Какво трябва да може да прави един Мастър Бариста?

Какво трябва да може да прави един Топ Бариста?

Относно "Barista Time Trial"

Изпитанието за време (Barista Time Trial), което се провежда на края на обучението като изпит, е основано на класическа бариста ситуация – стоиш зад тезгяха, сам с еспресо машината и клиент поръчва хаотично 10 класически италиански напитки, базирани на еспресо. За да преминеш изпита, имаш 10 минути да приготвиш всичко. За да преминеш Топ Бариста нивото, трябва да се справиш за по-малко от 7 минути и 30 секунди. Ако не си доволен от своя резултат, можеш да опиташ отново. IBM организира годишни Barista Time Trial състезания и хора от цял свят се надпреварват кой ще постави нов рекорд.