Какво представлява Еспресо Академията?

Нашата Еспресо Академия е под шапката на световната Еспресо Академия организация, която съществува от 2007-ма година. Днес тя има партньори в над 20 държави, разпръснати по света, включително България. Курсовете, които се провеждат, са изготвени на база на установена програма, която гарантира качествено и адекватно бариста образование на световно ниво.

Научете повече като посетите официалния сайт на Международната Еспресо Академия, като натиснете тук.

Нашата Мисия

Освен да предоставим качествено кафе и бариста образование (теоретично и практическо), ние в Еспресо Академията имаме за цел да запознаем все повече хора с вълнуващия свят на кафето, създавайки общност от кафе любители.

Над 5000 ученици от целия свят са се доверили на Еспресо Академията, не само заради професионалното ниво, но и заради страстта, енергията и вниманието, което треньорите влагат в курсовете.

Смятаме, че в България все още има прекалено малко хора, които са запознати с кафе културата на едно по-задълбочено равнище. Също така – не много хора са имали възможност да разберат колко комплексна и интригуваща е бариста професията.

Нашата мисия е да разпространим това знание и колкото може повече желаещи да превърнат приготвянето и пиенето на кафе от навик в страст и хоби.

сертификати

Нашата Еспресо Академия е оторизирана от Italian Barista Method (IBM) организацията, както и от световната Specialty Coffee Association (SCA). Това са авторитетни и международно признати организации в сферата на кафето.

На края на всяко обучение има изпит и се издава Еспресо Академия  диплома, която е призната от IBM и е включена в цената на курса.

При желание да се сертифицирате от Specialty Coffee Association (SCA), се заплаща допълнителна такса към Асоциацията и се провежда допълнителен изпит.

Повече за SCA, IBM и сертификатите можете да научите тук.

Курсове

Международната Еспресо Академия предлага различни нива на обучение в редица сфери – от зелено кафе до изпичане, еспресо и алтернативни техники за приготвяне на кафе, лате арт, дегустация, включително и курсове по мениджмънт на кафе заведения. Нивата са за начинаещи, напреднали и професионалисти, които имат желание да стават треньори.

В нашата Еспресо Академия България не предлагаме пълния набор от курсове, но сме включили най-съществените. Има обучения както за начинаещи, така и за напреднали баристи (Джуниър и Мастър нива).

Треньор - Георги Желязков

Георги Желязков е единствения в България сертифициран Бариста инструктор от SCA /Specialty Coffee Association/ за модула Brewing и един от тримата сертифицирани треньори за модула Barista skills. Георги Желязков е треньор към италианската Espresso Academy, която има филиали в над 14 държави и IBM /Italian Barista Method/. Той е собственик на един от първите специализирани магазини за висок клас кафе и чай, който днес носи името Coffee and Tea House и от много години е страстен кафе любител, който се опитва да въведе възможно най-много хора във вълнуващия свят на кафето.