Сертификати

Еспресо Академията е оторизирана от Specialty Coffee Association (SCA) и Italian Barista Method (IBM). Това са международно признати организации с авторитет в кафе и бариста общността. В цената на всеки курс е включен изпит и сертифициране чрез диплома, издадена от Еспресо Академията и упълномощена от IBM. Ако искаш да имаш и SCA сертификат, се налага да заплатиш отделна такса към Асоциацията и да се явиш на допълнителен изпит. За повече информация относно каква е процедуата се свържи с нас.

Какви са еспресо академия сертификатите

и каква стойност имат?

Еспресо Академия сертификатът се издава след изпит по метода Italian Barista Method (IBM). Този метод е фокусиран върху нуждите на един практикуващ бариста или управител на кафене/coffee shop. Сертификатът, издаден под неговата шапка, свидетелства, че притежателят му е способен да направи всяка рецепта и да служи на клиентите си бързо, ефикасно и уверено. IBM сертификатът е също индикация, че човекът който го притежава разполага с всички необходими теоретични знания, но и безупречни практически умения.

Specialty Coffee Association (SCA) е организация, която поставя признати професионални стандарти за тези, които искат да започнат пътешествие в света на кафето – от кафения храст до чаша от любимата на мнозина кофеинова напитка. Сертификатите на SCA са признати в цял свят. Има сертификационни изпити, засягащи пет различни области и всяко едно от тях има 3 нива – Основно, Средно и Професионално (за треньори). Курсовете в Еспресо Академията покриват Основното и средното ниво. SCA сертификатът не е включен в цената на Еспресо Академия курсовете. Ако искаш да се сдобиеш и със SCA диплома трябва да заплатиш допълнителна такса и да положиш допълнителен изпит при нас.